In onze fabriek in Mulhouse, in de Elzas, worden alle Rhodia-blokken vervaardigd. De fabriek dateert van 1840!

 

   
     
1 - Het papier komt rechtstreeks uit onze Etival-fabriek in de Vogezen. 16.000 meter worden klaargemaakt om door de verschillende cilinders afgewikkeld te worden om een ​​perfecte spanning voor het afdrukken te garanderen.

  2 en 3 - Ruiten, lijnen of dots worden op het papier gedrukt door middel van de geïnkte cilinders. 

 

   
         
4 - De belijning van het papier wordt gedrukt met inkt op waterbasis.   5 - De microperforaties die worden gebruikt om de vellen van het blok los te maken, worden na het drukken geproduceerd.   6 - Dan komt het tellen en monteren van de 80 vellen waaruit de blokken bestaan.

 

   
         
7 - Het plaatsen van de zool. Dit is de kartonnen onderkant van het blok. Deze stevige kartonnen onderkant garandeert een perfecte ondersteuning wanneer vanuit de hand gschreven wordt.

  8 - Na de eerste snede wordt de bindlijm aangebracht om het blok en het karton te lijmen.   9 - De omslag is gegroefd en wordt vervolgens op het blok geplaatst.

 

   
         
10 - De nietjes worden op het blok geplaatst volgens een uniek proces : de "Sangrif". Ze verschijnen dus niet op de achterkant, wat elk risico op verwondingen, het beschadigen van kleding of het maken van krassen aan het meubilair voorkomt.   11 - Verlijmen van de omslag.   12 - Laatste stap in het proces : het blok snijden tot het uiteindelijke formaat. Tenslotte volgen verpakking en etikettering, om daarna de blokken naar winkels over de hele wereld te brengen.

 

       
         
   

13 - In alle productiefasen is menselijke interventie aanwezig. Voor het programmeren van de machines, het besturen ervan, het maken van de nodige aanpassingen in elke fase en het bewaken van alle operaties.

   

  

Information

This site uses cookies to record information on your computer. Some of this information is essential to the proper functioning of our site. Others help us optimize the users' visit. By using this site, you agree to use these cookies. Check out our privacy policy to learn more.